Rumakurun päivätuvat sijaitsevat 6 km päässä Suomen Latu Kiilopäältä. Rumakurun vanha kämppä on yksi alueen vanhimmista tuvista – se on rakennettu 1800- ja 1900-lukujen vaihteessa. Uusi ja vanha tupa sijaitsevat noin 500 metrin päässä toisistaan.

Tupien välittömässä läheisyydessä näkyvä Rumakuru on yksi kansallispuiston luonnonnähtävyyksistä. Kuru on jääkauden sulamisvesien aikaansaannoksia. Polku Rumakurulle lähtee Kiilopuron varresta ja nousee poroaidan jälkeen avotunturiin kohti Vävypäätä. Rumakurua kohti polku laskeutuu Vävypään itäpuolista kururinnettä pitkin. Reitti Rumakuruun on merkattu ja helppokulkuinen.

Talvella Rumakurulle pääsee kaunista, Luulammen kautta kulkevaa hiihtoreittiä pitkin. Matkaa voi jatkaa edelleen joko Laanilaan tai Saariselälle tai oikaista Laanilan reitin varrelta Ahopää-tunturin yli takaisin Kiilopäälle. Latu Kiilopäältä Rumakurulle saadaan hiihtokuntoon lumitilanteesta riippuen usein jo melko alkutalvesta.

Rumakurun vanha kämppä on avoinna läpi vuoden. Pihalla on tulentekopaikka, kuivakäymälä sekä liiteri. Rumakurun uudessa päivätuvassa on kamiina ja kaasuliesi.