6 km, keskivaativa

Kiirunapolku johdattaa aluksi portaita pitkin Kiilopään huipulle. Reitin tunnuskuvio on kiiruna, ja tämän äärimmäisen ankarien olojen linnun elinympäristöön polku vie. Kiilopään puuttomalla lakialueella on usein niin paljon muita retkeilijöitä, että kiirunoita ei näy, mutta jos ajoittaa retkensä aikaiseen aamuun tai muuhun hetkeen jolloin muita ei ole liikkeellä, saattaa hyvinkin kuulla kiirunan narinaa tai jopa nähdä kivikon väreissä piilottelevan linnun.

Luontopolun tietotauluissa kerrotaan paitsi kiirunasta ja muista paljakan linnuista, myös kiilopäänkoivusta ja avotunturin kukista sekä tunturisopulista.

Tunturin huipun huimien kaukomaisemien jälkeen Kiirunapolku jatkaa pohjoiseen. Alamäessä ei ole portaita, ja uudehkon rengasreitin polku ei ole vielä kovin vahvaksi muodostunut, joten pysykäämme jokainen kiirunan kuvalla varustettujen tolppien määrittämällä polulla, jotta rinteeseen ei muodostu useita rinnakkaisia haaroja.

Kiirunapolku vie Sodankylästä Inariin, vaikka kunnanrajaa ei puuttomassa tunturissa havaitsekaan. Sitten reitti risteää Luulammen lenkin meno- sekä paluureittien kanssa ja saapuu sitten Lapin ja Ivalon paliskuntien rajaporoaidalle.

Vajaa kilometri kuljetaan tasaiseen alamäkeen poroaidan vartta ja avotunturista palataan vähitellen tunturikoivun valtakuntaan. Lopussa Kiirunapolku yhtyy Poropolkuun ja kulkee Kiilo-ojan kaunista vartta takaisin Kiilopään lähtöportille.