Kiilopään viikko-ohjelma

Suomen Latu järjestää Kiilopäällä viikoittain opastettuja päiväretkiä. Näille opastetuille retkille voivat osallistua maksutta Kiilopäällä majoittuvat ja kaikki Suomen Ladun jäsenet. Opastetuilla retkillä pääset turvallisesti mielenkiintoisiin paikkoihin. Opas tuntee hienoimmat lähiseudun erikoisuudet, huolehtii suunnistuksesta ja kertoo kiinnostavasti luonnosta ja historiasta.

Kiilopään vastaanoton aulassa on joka aamu kello 8.30–9.15 opasparkki, jolloin oppailta voi tarkistaa millainen päivän opastettu ohjelma on, tai kysyä retkivinkkejä omia retkiä varten. 

Sulan maan aikaan opastetut retket lähtevät Kiilopäältä merkittyjä reittejä pitkin, jotta ei aiheuteta maaston liiallista kulumista. Osa retkistä on helppoja parin tunnin retkiä, osa keskivaativia muutaman tunnin taipaleita ja toisinaan tehdään vaativa koko päivän kierros. Nettiin kirjattu viikko-ohjelma ei ole kiveen hakattu, vaan kohde riippuu säätilasta. Jos torstaille on merkitty vaativa koko päivän tunturiretki, mutta torstaina on sadetta tai pilvet makaavat maassa, tunturiin kapuamisessa ei ole mitään mieltä. Tällöin opas kuljettaa ryhmänsä alamaastoissa näyttäen sieltä kiinnostavaa nähtävää ja koettavaa.

Talven opastetuilla retkillä pääsee turvallisesti tutustumaan latujen ulkopuoliseen valkoiseen maailmaan. Sään salliessa hiihdetään tunturissa kantavalla hangella, esimerkiksi kurujen kierros lähialueen näyttävillä kalliomuodostumilla, tai pitempi lenkki huikeisiin maisemiin Teräväkivenpäälle tai Kuutamokuruun. Pilvisempänä päivänä suunnataan outamaahan, esimerkiksi Latvakurun suuntaan. Joka viikko ohjelmassa on myös lumikenkäilyä, esimerkiksi retki Kiilopään huipulle vilkkaasti kuljetun merkityn reitin ulkopuolella, tai käynti Latvakurussa tai Kirkkokurussa.

Sosiaalisesta mediasta löytyy niin oppaiden kuin asiakkaidenkin kuvia ja tarinoita tunnisteella #kiilopaaguides.

Huomaa, että retkille mahtuu rajallinen osallistujamäärä. Retkille ilmoittaudutaan etukäteen netissä.