Kiilopään Tunturihaaste on vaellustapahtuma Urho Kekkosen kansallispuistossa. Tunturihaaste voi olla ensimmäinen Lapin vaellus, uudenlaisten päivämatkojen kokeilu tai vaelluksen juhlaviikko samanhenkisten kanssa tuntureiden erämaassa. Tapahtuma järjestetään seuraavan kerran 2.–9.9.2023.

Reittivaihtoehtoja löytyy kolmen päivän vaelluksesta koko viikon haasteeseen. Voit vaeltaa päivän taipaleen joko oppaan vetämässä ryhmässä tai itseksesi. Leirissä kelpaa tunnelmoida kuljettua päivää ja ennakoida huomista.

Kaikki vaeltajat lähtevät liikkeelle Suomen Latu Kiilopäältä ja palaavat samaan paikkaan. Reittivaihtoehtoja on kolme: Luirojärven kierros  75 km, Tuiskukurun kierros 55 km, ja Rautulammen kierros 25 km. Reittejä ei ole merkitty maastoon. Päivämatkan voi kulkea joko opastetussa ryhmässä tai omaa tahtiaan. Eri matkojen vaeltajat lähtevät liikkeelle Kiilopäältä eri päivinä.

Kaikkien vaeltajien maaliintulo ja yhteinen päätösjuhla on lauantaina 9.9. Pääset myös maaliintulon jälkeen pesemään reissun hiet Kiilopään kuuluisassa savusaunassa.