Huhtikuun hanget

Nyt hanget kantavat ja aurinko paistaa pitkälle iltaan. Kevättalvi on parasta aikaa hiihtovaelluksille ja tunturihiihdoille — ja Kiilopää paras lähtöpiste. Lähde mukaan Suomen Ladun oppaiden vetämille maksuttomille tunturiretkille – tai kysy reittivinkkejä ja tietoja olosuhteista oppailtamme tai vuokraamosta! Päivän päätteeksi nautit savusaunan ihanasta lämmöstä ja pulahdat viilentävään Kiilopuroon.

Myös latuhiihtoon on nyt mainiot olosuhteet. Latuja huolletaan Saariselällä 1.5. saakka.

Kiilopään vuokraamo

Suomen Ladun vuokraamossa Kiilopäällä on hyvä valikoima tunturisuksia ja liukulumikenkiä, ahkioita, lumikenkiä, talvimakuupusseja ja muuta retkillä ja vaelluksilla tarvittavaa.

VUOKRAAMO ON AVOINNA PÄIVITTÄIN KLO 9-14 .

Vältä ruuhkat vuokraamossa ja varaa vuokravälineesi ennakkoon netissä!

Varaa välineet ja viikko-ohjelma

Huhtikuun retkiohjelma

Suomen Ladun vapaaehtoisoppaat järjestävät Kiilopäällä viikoittain kaikille avoimia, maksuttomia päiväretkiä. Vakioretkien lisäksi ohjelmassa on vaihtuvia retkiä, joista tiedotetaan ilmoitustaululla ja Kiilopään facebook-sivulla. Vaihtoehtoja löytyy parin tunnin patikasta koko päivän retkiin.

Maanantai klo 10:
TUTUSTU TUNTURIHIIHTOON
Väline-esittely ja helppo hiihtoretki. Vuokravälineet (tunturisukset tai liukulumikengät) retkelle voit varata ilmoittautumisen yhteydessä tai suoraan vuokraamostamme. Kesto 2-3 tuntia. Huom! Retkeä ei järjestetä 5.4
Tiistai, klo 10:
TIISTAIRETKI TUNTURIIN
Rauhallinen tunturihiihtoretki hoidettujen latujen ulkopuolella. Kelin salliessa retki suuntautuu avotunturiin. Varaa mukaan reppu ja kelinmukaista varavaatetta sekä riittävästi juomaa ja evästä. Retki on maksuton. Vuokravälineet (tunturisukset tai liukulumikengät) retkelle voit varata ilmoittautumisen yhteydessä tai suoraan vuokraamostamme. Kesto 4-5 tuntia.
Keskiviikko, klo 16:
LÄSKIPYÖRÄLENKKI
yhteistyössä Roll Outdoors.

Tule kokeilemaan maastopyöräilyä yhteislenkille. Ajamme lenkin Kiilopään lähiympäristössä vaihtelevilla mutta aloittelijaystävällisillä reiteillä. Lenkin hinta 5 euroa myös omalla pyörällä tulijoille.Vuokrapyörän lenkille voit varata helposti ilmoittautumisen yhteydessä. Kesto 2 tuntia.
Torstai, klo 10:
TORSTAIRETKI TUNTURIIN
Rauhallinen tunturihiihtoretki hoidettujen latujen ulkopuolella. Kelin salliessa retki suuntautuu avotunturiin. Varaa mukaan reppu ja kelinmukaista varavaatetta sekä riittävästi juomaa ja evästä. Retki on maksuton. Vuokravälineet (tunturisukset tai liukulumikengät) retkelle voit varata ilmoittautumisen yhteydessä tai suoraan vuokraamostamme. Kesto 4-5 tuntia.
Perjantai, klo 10:
LUMIKENKÄRETKI
Retkeillään Kiilopäälle huipulle lumikengillä. Opas kertoo Urho Kekkosen kansallispuistosta ja luonnosta. Kelin salliessa Kiilopään huipulta näkee ympäröivän tunturialueen jopa kymmenien kilometrien päähän. Varaa mukaan reppu ja kelinmukaista varavaatetta sekä riittävästi juomaa ja evästä. Retki on maksuton. Vuokravälineet retkelle voit varata ilmoittautumisen yhteydessä tai suoraan vuokraamostamme. Kesto 3-4 tuntia.

Voit ilmoittautua myös sähköpostitse pääoppaalle esko.turkka@suomenlatu.fi. Ilmoittautuminen retkille viimeistään edellisenä päivänä klo 21 mennessä.


Ulkoilu on myös korona-aikana turvallista. Huomioithan kuitenkin retkillä muutaman asian.

  1. Osallistu opastetuille retkille ja muihin ohjelmiin vain täysin terveenä.
  2. Ilmoittaudu retkille ennakkoon. Retkien osallistujamäärä on rajoitettu.
  3. Huolehdi turvaväleistä ja hyvästä hygieniasta.
  4. Varaa retkille mukaan riittävästi omaa juotavaa ja evästä. Vältämme ruuhkaisia taukopaikkoja.
  5. Käytä sisätiloissa ja taukopaikoilla maskia.
  6. Seuraamme koronasuosituksia ja ohjelmaan voi tulla muutoksia ja peruutuksia.

Kiilopää pidättää oikeudet muutoksiin.